CCC Online Test 50 Question In English

CCC Online Test

CCC Online Test Question list, Friends Today I share 50 important questions for CCC online exam. All these given questions come in the previews year exam. So students read this question for your best exam practice of CCC. All Answer is given at the bottom of the page

CCC Online Test 50 Question

1. A communication Port is used to

(a) communicate with hard disks 

(b) download files 

(C) communicate with other computer peripherals 

(d) None of the above 

2. Connections to the Internet using a phone line and a modern are called….   Connections.

(a) digital 

(b) dial-up

(c) broadband 

(d) Both (b) and (c) 

3. To insert a new slide in a presentation, ………. key is used. 

(a) Ctrl+N 

(b) Ctrl+S 

(c) Ctrl+M 

(d) None of these 

4. In which of the following fund transfer mechanisms, can funds be moved from one bank to another and where the transaction is settled instantly without being bunched with any other transaction? 

(a) RTGS 

(b) NEFT 

(c) TT 

(d) EFT 

5. Which of the following bar is not available in MS-Word? 

(a) Toolbar 

(b) Formula bar 

(c) Menu bar 

(d) All of these 

6. Which area in an Excel window allows you to enter values and formulas? 

(a) Title Bar 

(b) Menu Bar 

(c) Formula Bar 

(d) Standard Tool Bar 

Download Free CCC PDF Books and Papers

7. To make the number pad act as directional arrows, you can press the….. key. 

(a) Num Lock 

(b) Caps Lock 

(c) Arrow Lock 

(c1) Shift 

8. What is Windows? 

(a) Program for designing window 

(b) An operating system 

(c) An applications program 

(d) A game 

9. Which one of the following is a valid e-mail? 

(a) address?Enquiries.guilds.co.@.uk 

(b) sales@enquiries.guilds.co.uk 

(c) @sales.enquities@guilds.co.uk 

(d) sales.enquiries.guilds.co.uk 

1 0. The fastest print among- the given options is 

(a) jet printer 

(b) laser printer 

(c) inkjet printer 

(d) daisy-wheel printer 

11. DMA stands for 

(a) Direct Memory Access 

(b) Direct Module Access 

(c) Distinct Memory Access 

(d) Distinct Memory Allocation 

12. What is one way to, protect your computer from viruses? 

(a) Do not use your computer 

(b) Do not download unknown documents or programs 

(c) Do not turn your computer on at night 

(d) Do not use Microsoft Office Programs 

13. Find the odd one out. 

(a) CU 

(b) ALU 

(c) Registers 

(d) Printer 

14. The number system that is the computer operations as 

(a) hexadecimal.system

(b) octal system 

(c) ASCII 

(d) binary system 

15. What type of software is LINUX? 

(a) Compiler 

(b) System Software 

(c) Utility Software

(d) Application Software

CCC Online Test in Hindi Paper 5

16. These are the type of ROM. 

(a) PROM 

(b) EPROM 

(c) EEPROM 

(d) All of these 

17. What is the term used when you press and hold the left mouse key and move the mouse around the side?

(a) Highlighting 

(b) Dragging 

(c) Selecting 

(d) Both (b) and (c) 

18. Which of the following is correct about WAN? 

(a) It is a data communication network, covering a large geographical area 

(b) It is a data communication network, covering a limited geographical area 

(c) In such a network, less than three participants are separated by a large distance 

(d) Both (a) and (c) 

19. It is a set of computer programs used in a computer to help to perform tasks. 

(a) An instruction 

(b) Software 

(c) Memory

(d) A processor 

20. To print a document, press enter. 

(a) Shift + P 

(c) Alt + P then press 

(b) Ctrl + P 

(d) Esc + P 

21. A cell is defined as 

(a) the intersection of a column and a row.

(b) an input box 

(c) a rectangular marker 

(d) All of the above 

22. Using Microsoft Word, Find and Replace feature you can 

(a) replace both text and formatting 

(b) replace text only 

(c) replace formatting only: 

(d) replace document’s name with a new name 

23. Which of the following is not a storage device? 

(a) Memory card. 

(b) Pendrive 

(c) CD-ROM 

(d) RAM 

24. A laser printer uses 

(a) raster scan 

(b) camera lens 

(c) heat-sensitive paper 

(d) None of these 

25. Which type of network uses telephone lines? 

(a) WAN 

(b) LAN 

(c) PAN 

(d) Wireless 

CCC Online Test 50 Question In English Important question for CCC online exam

26. The name for the way that computers manipulate data into information is called 

(a) programming. 

(b) processing

(c) storing  

(d) organizing

27. When you connect to this service your computer is communicating with a server at your Internet Service Provider (ISP). 

(a) Modem 

(b) Internet 

(c) Intranet 

(d) Server • 

28. The term gigabyte refers to 

(a) 1024 bytes 

(b) 1024 kilobytes

(c) 1024 megabytes 

(d) 1024 gigabytes Liv 

29. It is any part of the computer that you can physically touch. 

(a) Hardware 

(b) A device 

(c) A peripheral 

(d) An application 

30. Which of the following is the largest unit of storage?

(a) GB 

(b) KB

(c) MB 

(d) TB 

31. The tells the computer how to use its components. 

(a) utility 

(b) network 

(c) operating system 

(d) application program 

32. Virtual memory is 

(a) memory on the hard disk that the CPU uses as an extended RAM 

(b) in RAM 

(c) only necessary if you do not have any RAM in your computer 

(d) a backup device for floppy disks 

33. Which of the following is not a transition effect? 

(a) Cover down 

(b) Box in 

(c) Slide sorter 

(d) Venetian Blind 

34. When a computer diSplays a report on the monitor, this output is called   

(a) hard copy 

(c) COM 

(b) soft copy 

(d) None of these 

35. A tree-structured file directory system 

(a) allows easy storage and retrieval of file names 

(b) is a much-debated unnecessary feature. 

(c) is not essential when we have millions of files 

(d) None of the above 

36. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called 

(a) Tab 

(b) Box 

(c) Cell 

(d) Range 

37. The name a user assigns to a document is called a 

(a) filename 

(b) program 

(c) record 

(d) data 

38. Something which has easily understood instructions is said to be 

(a) user-friendly 

(c) word processing 

(b) information 

(d) icon 

39. Which of the following are commonly found on web pages? 

(a) Internet 

(b) hyperlinks 

(c) intranet 

(d) All of these

CCC Online Test in English Paper 4

40. Which type of software manages the computes processes functioning as an interface, connecting as an interface, connect user, application software and the hardware? 

(a) Application software 

(b) Utility program 

(c) Translator program 

(d) Operating system 

41. The most common input devices are the and the   

(a) microphone, printer 

(b) scanner, monitor 

(c) digital camera, speakers 

(d) keyboard, mouse 

42. The perform simple mathematics for the CPU. 

(a) ALU 

(b) DIMM 

(c) bus 

(d) register

43. Hard disk drives are considered’ 

(a) Flash

(b) non-volatile

(c) temporary

(d) non-permanent 

44  is the introducer of Internet explorer? 

(a) Microsoft 

(b) IBM 

(c) intel 

(d) Pentium

45. The small pictures on the desktop are called 

(a) Bar 

(b) Icons 

(c)view 

(d) cursor 

46. The financial assistance of loans of 10000 by a bank to a small borrower will be called 

(a) Business finance 

(b) Government finance 

(c) Macro finance  

(d) Small finance 

47. A computer consists of 

(a) A CPU 

(b) a memory 

(c) I/O unit 

(d) All of these 

48. The file extension of MS-Word document in Office 2007 is   

(a) .docx 

(b) .doc 

(c)  txt 

(d) Both (a) and (b) 

49. A saved document is referred to as a 

(a) file

(b) word 

(c) folder 

(d) project 

50. A   is a collection of computers and devices connected together. 

(a) protocol 

(b) memory card 

(c) network 

(d) CPU 

Answers Sheet 

1. (c)  2. (d)  3. (a)  4. (a)  5. (b)  6. (c)  7. (a)  8. (b)  9. (b)  10. (b) 

11. (a)  12. (b)  13. (d)  14. (d)  15. (b)  16. (d)  17. (b)  18. (a)  19. (b)  20. (b) 

21. (d)  22. (b)  23. (d)  24. (d)  25. (a)  26. (b)  27. (b)  28. (c)  29. (a)  30. (a) 

31. (c)  32. (a)  33. (c)  34. (b)  35. (a)  36. (c) 37. (a)  38. (a)  39. (b)  40. (d) 

41. (d)  42. (a)  43. (a)  44. (a)  45. (b)  46. (c)  47. (b)  48. (d)  49. (a)  50. (c)

2 thoughts on “CCC Online Test 50 Question In English”

  1. Pingback: 100+ Important Full Forms for The CCC Exam - CCC Online Test

  2. Pingback: CCC Important Computer Question in Hindi - CCC Online Test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *